یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که حتی عفونت‌های خفیف ناشی از ویروس کووید-۱۹ می‌تواند خطر حمله قلبی را در برخی افراد افزایش دهد. این تحقیق که بر اساس اسکن‌های سی‌تی‌اسکن از بیش از ۸۰۰ بیمار انجام شده است، نشان می‌دهد که کووید-۱۹ باعث رشد سریع پلاک در شریان‌هایی می‌شود که خون را به عضله قلب می‌رسانند. این پلاک‌ها در شریان‌های کرونر شکل می‌گیرند و می‌توانند به مسدود شدن جریان خون و حمله قلبی منجر شوند.

کرونا و افزایش خطر حمله قلبی؛ چگونه یک عفونت خفیف می‌تواند عواقب جدی برای قلب داشته باشد؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت،محققان بر این باورند که التهاب ناشی از عفونت‌های تنفسی، به‌ویژه کووید-۱۹، عامل اصلی رشد سریع پلاک‌ها در شریان‌ها است. دکتر «جانبو جی»، مدیر قلب و عروق در دانشگاه فودان در شانگهای، تأکید کرد که این التهاب می‌تواند منجر به رشد پلاک‌های پرخطر و غیر کلسیفیه شود. پلاک‌های غیر کلسیفیه از کلسترول و چربی ساخته می‌شوند و احتمال پارگی آنها بیشتر است که به نوبه خود، خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد.


در این مطالعه، محققان دریافتند که بیماران مبتلا به کووید، حتی اگر عفونتشان شدید نبوده و نیاز به بستری شدن نداشته باشند، احتمال بیشتری برای داشتن پلاک‌های پرخطر دارند. این بیماران در مقایسه با افراد سالم، ۲۱ درصد بیشتر احتمال داشتند که پلاک‌های پرخطر در شریان‌های قلبی داشته باشند. همچنین، التهاب مرتبط با قلب در بیماران مبتلا به کووید ۲۷ درصد بیشتر از افراد سالم بود.


نتایج نشان می‌دهند که بیماران مبتلا به کووید در طول یک سال پس از ابتلا، در معرض خطر بالاتر انفارکتوس میوکارد (حمله قلبی)، سندرم حاد کرونری و سکته هستند. دکتر جی هشدار می‌دهد که در صورتی که این یافته‌ها تایید شوند، جهان باید خود را برای افزایش مشکلات قلبی ناشی از پاندمی آماده کند.

این مطالعه تأکید می‌کند که باید به ارتباط بین کووید و بیماری‌های قلبی توجه ویژه‌ای داشته باشیم و به افراد مبتلا به کووید، حتی عفونت‌های خفیف، هشدار داده شود که خطرات بلندمدت قلبی را جدی بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha